Dag 84 : Ligonde - Ribadiso

 5u wakker, nog wat vroeg om te vertrekken. Dus nog maar is omgedraaid, wel warm in de kamer (onze 2 kamergenoten hadden het raam gesloten). 

Dan toch maar naar gewoonte om half zeven vertrokken. 

We merken dat we de eindbestemming in zicht hebben, we moeten niet wachten tot een dorpje voor een ontbijt, we komen voldoende barretjes tegen zodat we snel een koffie en een tortilla kunnen verorberen.

Naast de verschillende barretjes is het ook duidelijk dat Galicie leeft van de Camino, we wandelen over mooi aangelegde wandelpaden die ons door velden en bossen naar Palas de Rei voeren.

In de kerk daar krijgen we nog een stempel, met die van de albergue vanavond hebben we dan toch al de vereiste 2 stempels per dag. Niet dat dit een probleem is, in elke barretje, stalletje, kerkje,.. dat we tegenkomen ligt de stempel klaar. Ik heb ondertussen 2 credentials : eentje met alle stempels van thuis (een boekje van het Compostella genootschap), en een accordeon foldertje vanaf SJPP, dat kan ik mss inkaderen thuis 😀

Na de stempel drinken we nog een koffietje en gaan door. De zon is ook weer van de partij, maar voldoende schaduw en wat wind maakt het draaglijk om te stappen.

Tegen de middag komen we in Melide. Er is me gezegd dat ik hier 'pulpo' moet eten, de plaatselijke specialiteit (octopus). Zo gezegd zo gedaan, en dat het lekker was.. 

Steeds meer en meer pelgrims onderweg, sommige herkennen we van vorige dagen maar het merendeel zijn nieuw gezichten.  De 'Buen Camino' groet en wedergroet ga ik mss de eerste dagen in Willebroek ook nog gebruiken 😀

We hadden voorgenomen om slapen te zoeken na een 28km, maar de aangename wandelpaden, de wind en de schaduw maakt dat we uiteindelijk een 33km doen en rond 16u aankomen.

Er blijkt een Engelstalige hospitaleiro aanwezig te zijn in de pelgrimsherberg, dat maakt het wat makkelijker (mijn spaans beperkt zich tot 'Cana', 'Tortilla', 'Zumo de Naranja' en 'Ola!'). We krijgen bedden toegewezen en gaan (uiteraard) eerst een verfrissing zoeken verderop in een barretje.

Nadien douchen en terug naar het barretje voor de avondmaaltijd.

Nog 2 dagen en het hoofddoel is bereikt, begin er nu toch naar uit te kijken om toe te komen..

Salut..


Reacties

  1. Nog 1dag te gaan voor compostella gogogo🥰🥰🥰👍👍👍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. amai mannen !!!! wat een prestatie !! vele , vele dagen geleden hebben we aan de madam in de broekstraat bloemen beloofd, als jullie zouden aankomen in compostella....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Go for it. Woensdag jullie Doel bereik. Dan nog even verder naar Finistèra. Weer een hoogte punt. 👌👏🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi Wim/Paul .... hoed; pet; klak of wat dan ook af voor jullie prestatie!!!!!! Nog een Buen Camino voor die laatste k's!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat ... wat een prestatie, wat een ervaring. Geniet van de aankomst in Compostella!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Wim en Paul, ik lees dat jullie er bijna zijn. Heel goe bezig mannen zeker met deze warmte !!!! Nog veel plezier ginder :-) Groetjes (ook van The Rolling Stones)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 90-91 : Fisterra - Willebroek

Dag 89 : Logroso - Fisterra